pondělí 26. listopadu 2007

Film - The Island (Ostrov)

Protože jsem tady především proto, abych studoval, tak také pilně studuji. A to každý den i několik hodin. Pro ty pomalejší - hodně koukám na televizi. V neděli jsem studoval film The Island (Ostrov). Viděl jsem ho víceméně náhodou a byl jsem příjemně překvapen.

Je to sci-fi odehrávající se v roce 2019. Film začíná v obřím futuristickém městě (mrakodrapech), kde žijí a pracují "vyvolení", kteří přežili kontaminaci ovzduší před několika lety. Ti ještě "vyvolenější" se jako výherci loterie dostanou na krásný čistý ostrov, kde budou žít šťasně až do smrti. Hlavní hrdina Lincoln 6 Echo (Ewan McGregor) má v poslední době noční můry o cestě na ostrov a začíná být celkově znepokojený životním stereotypem - všichni obyčejní lidé nosí stejné bílé oblečení, počítač jim říká, co (ne)mají jíst, pracují v podivných laboratořích atd. Postupem času zjišťuje pár drobností a začíná být nepohodlný.

Tento film natočil stejný režisér jako Mizerové 2 (Bad Boys 2) - Michael Bay a je tedy plný rychlých akčních scén, ovšem dle mého skromného názoru není tak přehnaný, až trapný, jako zmiňovaní Mizerové. Konec filmu je trochu zvláštní a vše se vyřeší poměrně náhle, ale i tak je to solidní akčně-dobrodružná podívaná a dávám mu krásných 80%.

A abyste si nemysleli, že už rozumím úplně všemu, co v TV říkají, tak vězte, že tady na státní TV NZ (TV One a TV2) nebo soukromá TV3 vysílají titulky pro sluchově postižené u mnoha pořadů, seriálů nebo filmů. A nejsou to jen oříznuté věty jako v ČR, ale většinou kompletní přepis toho, co říkají. Což je dobré pro trénink poslechu. Seznam pořadů s titulky je na teletextu: strany 321-327 a titulky samotné jsou na straně 801.