sobota 29. prosince 2012

BA Silver Member

Zadařilo se! Povýšil jsem na další stupeň. Zatímco bronzový status je spíše na parádu (i když 25 % Avios navíc a výběr sedačky i jen 7 dní dopředu můžou hodně pomoct), tak stříbrný status už je něčem jiném.

Za prvé těch Avios (mil) navíc je rovnou 100 %. Což už je znát. U dálkových linek poměrně hodně.

Drobná odbočka - samozřejmě vím, že 100 procent z něčeho je pořád to samé číslo. Nezávisle na tom, jestli se to zdvojnásobí jako celek nebo jednotlivé kousky. Tedy více krátkých linek vs. jedna dlouhá o stejné vzdálenosti vám logicky dají stejný počet mil. Takže ne jako když se v Čechách volí prezident.

Za druhé je výběr sedačky možný už v okamžiku vytvoření rezervace, takže se výběr většinou rozšiřuje. Nouzové východy jsou sice stále zpoplatněné, ale s tím už se dá žít.

A za třetí, z čehož mám největší radost, konečně můžu do salonku. Nezávisle na tom, jestli letím jako člověk nebo ne. Přesněji řečeno do všech salonků aliance oneworld, pokud letím na oneworld letu. Úplně přesněji řečeno do všech byznys salonků oneworld, protože do first mě nepustí. Zase tak moc si vyskakovat nemůžu.

Priorita při nástupu do letadla také potěší. Opět u všech letů aliance. U British Airways je dobré, že dovolují 1 kabinové a 1 příruční zavazadlo, ale občas to způsobí drobný přetlak v odkládacích prostorech. Takhle se tomu elegantně vyhnu.

Závěrem jsou v "ceně" vždy minimálně 2 odbavená zavazadla o max. hmotnosti 32 kg. Takže jedno extra v obyčejné ekonomické třídě + standardní nadváha zdarma. S mým odporem k odbavování zavazadel to asi moc nevyužiju, ale darovanýmu koni... jednou se to může hodit.

No a tohle všechno až do září 2014!