neděle 27. ledna 2013

Nehrajte si s nastavením!

Ještě jedna drobnost ohledně věrnostního programu BA (British Airways Executive Club) – neměňte adresu bydliště. Pokud jste se náhodu přestěhovali, tak samozřejmě ano, ale jinak vězte, že změna státu je možná pouze jednou za půl roku. V rámci státu si můžete dělat, co chcete.

Tahle prevence je hlavně z dřívější doby, kdy občané UK měli jiné (vyšší) limity na postup "výše" v hierarchii než zbytek světa. Teď jsou limity už stejné, takže je to asi kvůli různým bonusovým akcím. Což úplně nechápu, protože přihlášky do všech bonusových akcí by se změnou bydliště do jiného státu měly anulovat.

Každopádně online nastavení vám změnu umožní a jediné, co vám napíše, je upozornění na změnu kontaktního centra. A pak šmitec. Další změna není možná online, obraťte se prosím na vaše nové kontaktní centrum. Zaměstnanec kontaktního centra vám následně sdělí, že s tím nejde nic dělat a že si máte počkat půl roku na další pokus.

Ovšem pokud se náhodou přehoupnete do dalšího "stupně", tj. Blue → Bronze, Bronze → Silver nebo Silver → Gold, tak se ten půl rok z nějakého důvodu anuluje a změna jde. Takže ihned po postupu změníte adresu na váš oblíbený stát a všechno je jako dřív. Pokud máte extra štěstí, tak se vám načtou i bonusové body, které by vám jinak utekly. Říkal kamarád.